Meppeler Sander Damsma voor de tweede keer Nederlands kampioen Installatietechniek

Sander Damsma naast zijn winnende installatie. Foto: Skills Heroes 2020

Sander Damsma uit Meppel wint voor de tweede keer het kampioenschap sanitaire- en verwarmingstechniek tijdens de Skills Heroes kampioenschappen 2020. Deze wedstrijd

De Skills Heroes kampioenschappen zijn wereldwijde wedstrijden voor mbo-studenten in 50 verschillende vakgebieden. Via voorrondes op school en kwalificatiewedstrijden kunnen (v)mbo-studenten in de nationale finales komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman of -vrouw van Nederland.

In de finale komen alle onderdelen van de sanitaire- en verwarmingstechniek aan bod. In twee dagen en een ochtend moeten de finalisten een cv-installatie, een gasinstallatie en een rioleringssysteem installeren. Ook leggen de deelnemers koud- en warmwaterleidingen aan.

EK en WK

Damsma wint in de finale van 7 andere finalisten. Als winnaar mag de 22-jarige in september meedoen met de EK-competitie in het Oostenrijkse Graz. Uiteindelijk kan hij zich daar plaatsen voor de WK-finale.

Damsma won al eerder de Nederlandse finale. In 2019 wist hij de andere Nederlandse talenten te verslaan en schopte hij het zelfs tot de 15e plaats in de WK-finale.

Finalisten

De tweede en derde plaats van de Dutch Skills Heroes kampioenschappen 2020 gingen naar Tom van den Heuvel uit Heusden en Joep Stamer uit Ottersum.

menu