Ballorig is over in andere handen. Bram Bosma neemt de exploitatie van het speelparadijs voor kinderen in Meppel over. De ondernemer uit Vledder gaat de binnenspeeltuin onder de naam Go Play Indoor, uitbreiden.

Dat Bram Bosma de exploitatie van Ballorig heeft overgenomen, is eigenlijk bij toeval gekomen. De 30-jarige ondernemer die zich al ruim tien jaar vanuit onder meer Havelte en Vledder bezighoudt met outdoor activiteiten, kwam begin deze zomer via-via in contact met de verhuurder van het pand op bedrijventerrein Blankenstein. Door de maatregelen rond het coronavirus was het speelparadijs al sinds maart gesloten.

De vertrokken exploitant had op dat moment al besloten zijn aflopende contract niet voort te zetten. Toen een andere overnamekandidaat afhaakte, werd Bosma benaderd. Die was niet direct enthousiast, maar dat veranderde na een rondleiding in het pand. „Ik zag toch wel mogelijkheden, vooral in combinatie met de outdoor-activiteiten die we al aanbieden. Nu moet ik bij slecht weer af en toe met groepen uitwijken naar een paardenmanege of een sporthal. Dat is straks anders. Dan kunnen we bij slecht weer met z’n allen naar Meppel om daar activiteiten binnen te doen in combinatie met horeca.”

Ervaring met outdooractiviteiten

De nu 30-jarige Bram Bosma startte al op 18-jarige leeftijd met ondernemen. Met zijn bedrijf Outdoor Point verzorgde hij kinderfeestjes bij Theehuis ’t Hunebed aan de Van Helomaweg in Havelte. Dat deed hij onder meer met kinderquads. Tegenwoordig is Outdoor Point gevestigd in Vledder en organiseert Bosma vanuit dat dorp activiteiten en evenementen op locatie door heel Nederland. Ook verhuurt hij E-Choppers, E-Steps en E-Beach Cruisers, waarmee toeristen een route door het Drents-Friese Wold kunnen rijden of de Koloniën van Weldadigheid bezoeken.

Met de overname van Ballorig probeert Bosma als ondernemer meer balans te vinden. „Het is nu wel eens frustrerend dat je ’s winters opeet wat je ’s zomers verdient. Dat is straks natuurlijk anders, want Go Play Indoor is het hele jaar door, zeven dagen per week geopend.”

Kinderspeeltuin wordt Limo’s World

In Meppel wil Bosma het kinderspeelparadijs dat nu nog geschikt is voor kinderen tot 12 jaar, geschikt maken voor alle leeftijden. „De kinderspeeltuin op de benedenverdieping gaat Limo’s World heten, maar blijft zoals die nu is. Kinderen kunnen dus bij ons zeven dagen per week blijven klimmen, klauteren, springen en glijden. Wel wordt er een speelhoek speciaal voor baby’s ingericht en komen er in de toekomst mogelijk nieuwe speeltoestellen in de hal.”

De grootste verandering die Bosma doorvoert is het in gebruik nemen van de bovenverdieping die nu nog grotendeels leeg staat. Deze ruimte wordt omgebouwd tot Adventure Zone. „Hier wordt een ‘shootingrange’ gecreëerd waar bijvoorbeeld geschoten kan worden met handbogen en luchtbuksen. Geen paintball waarbij de mens het doel is, maar schietoefeningen op snelheid en techniek. Verder wordt daar ook een ruimte ingericht voor het houden van allerhande workshops.”

Broodjes

Met de al bestaande horeca in het pand richt Bosma zich straks niet alleen op de bezoekers van Go Play Indoor, maar ook op de omliggende bedrijven. „We willen bijvoorbeeld een broodjesservice starten. Verder gaan wij ontbijtjes aanbieden en zorgen er ook voor dat ouders die met hun kinderen onze binnenspeeltuin bezoeken, bij ons verder kunnen werken door een aantal complete werkplekken in te richten. Op de bovenverdieping wordt bovendien een iets luxere horecagelegenheid gecreëerd”, zo licht de ondernemer zijn plannen toe.

Daarnaast wordt de komende maanden ook de buitenzijde van bedrijfspand zo aangekleed dat direct zichtbaar is wat er zich binnen afspeelt en de parkeergelegenheid rondom het gebouw aangepakt en verbeterd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel