De Raad van State heeft op aandringen van bewoners van de Nijeveenseweg in Meppel het bestemmingsplan voor de bouw van een Gastenhuis met twintig zorgeenheden geschorst. Dit werd dinsdag bekend.

Omwonenden willen dat de gemeente Meppel het Gastenhuis tien meter opschuift. Het staat gepland recht achter hun achtertuin zodat ze er vol op kijken. „Zij zijn de enigen in de straat die het complex zorgwoningen achter hun tuin krijgen’’, zei hun advocaat op de rechtszitting in Den Haag twee weken geleden.

Het stel uit de Nijeveenseweg dat bezwaar maakt heeft niets tegen zorgwoningen voor dementerenden. Het gaat hen alleen om het uitzicht. Met tien meter verder weg zijn ze tevreden.

Het Gastenhuis is door de gemeenteraad van Meppel opgenomen in het bestemmingsplan Nieuwveense Landen. Dat is nu geschorst.

De Raad van State heeft nog geen inhoudelijk oordeel gegeven over het bestemmingsplan. Het plan is geschorst omdat initiatiefnemer B+O Architecten pas eind september of begin oktober wil gaan beginnen met bouwen. Voor die tijd, uiterlijk eind augustus, zal de Raad van State de bodemprocedure tegen het bestemmingsplan behandelen waarna definitief uitspraak wordt gedaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel