Supermarkten in Meppel mogen open op nieuwjaarsdag en eerste kerstdag

Supermarkten in de gemeente Meppel mogen open met eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. De Albert Heijn in de Oosterboer gaat daar gebruik van maken. Foto: Daan Prest

Supermarkten in de gemeente Meppel mogen dit jaar tijdens eerste kerstdag en nieuwjaarsdag open. Dit om de verwachte drukte te spreiden, vanwege corona.

Zo verwacht de Albert Heijn in de Oosterboer dat het dit jaar rond kerst extra druk zal zijn in de supermarkt, omdat de horeca dicht is. De supermarkt maakt dan ook gebruik van de mogelijkheid om extra open te gaan.

Niet alle supermarkten gaan echter gebruik maken van de mogelijkheid om op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag open te gaan. Zo blijft de Ekoplaza in Meppel dicht. Daar zien ze de toegevoegde waarde niet en is de winkel ieder jaar met feestdagen gesloten.

Inwoners in Nijeveen kunnen tijdens eerste kerstdag en nieuwjaarsdag niet terecht in hun dorp voor de boodschappen. De Coop blijft dicht. „We kiezen ervoor om onze medewerkers twee dagen rust te gunnen”, zegt Niek Slomp, eigenaar van de Coop in Nijeveen.

Daarnaast mogen supermarkten in de gemeente op tweede kerstdagen en de zondagen in december twee uur langer open blijven, tot 22.00 uur. Van de verruimde openingstijden gaat de Coop in Nijeveen wel gebruikmaken, op tweede kerstdag is deze supermarkt dicht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel