Wie wil laatste Mini Meppel Maritiem meemaken?

Boten bouwen op Bleekerseiland. Dit jaar kan het voor het laatst. Foto: Daan Prest

Dit jaar wordt de vijfde en laatste editie van Mini Meppel Maritiem gehouden. De locatie waar dit evenement voor kinderen wordt gehouden, Bleekerseiland, is namelijk verkocht.

Organisator Jeremy van Ommen liet eerder al weten dat er geen andere geschikte locatie in Meppel te vinden is voor Mini Meppel in de huidige vorm. De gemeente maakt het mogelijk om in de huidige bebouwing een hotel te realiseren. De rest van het eiland moet een groen stadspark worden.

„Dat betekent dat er voor volgend jaar een heel nieuw concept bedacht moet worden”, reageert het bestuur van Mini Meppel. „Wij als huidig bestuur van Mini Meppel stoppen na deze 5de editie. Wij hebben enorm veel plezier gehad de afgelopen jaren. Het bestuur en de groep vaste vrijwilligers voelen als familie.”

Van het bestuur stoppen Debbie Harskamp en Jeremy van Ommen. „Ik heb zin in wat anders”, zegt Debbie Harskamp die. „Ik heb 5 jaar meegedaan en het kost toch wel veel energie en tijd.” Harrie Harskamp, de voorzitter van het bestuur, weet nog niet zeker of hij stopt. Wel is er al goed nieuws te melden voor Mini Meppel. Dit jaar zitten er 4 nieuwe mensen in het bestuur. Debbie: „Zij kunnen nu alvast meedraaien. Hopelijk vinden we nu mensen die Mini Meppel voort willen zetten.”

Hutten

Mini Meppel begon ooit als huttenbouwspektakel, maar werd in 2016 omgetoverd tot Mini Meppel Maritiem. In plaats van hutten gingen de kinderen boten maken, die ze op de laatste dag van het evenement te water lieten. De grachten van Meppel vulden zich met kleurrijke bootjes met de kinderen erop. Ze vaarden van Bleekerseiland naar de Prinsengracht. Dat is dit jaar dus voor het laatst.

loading

Maar Jeremy van Ommen liet eerder al doorschemeren dat het evenement door zou kunnen gaan in de oorspronkelijke vorm: hutten bouwen. Een locatie hadden ze ook al op het oog: het grasveld achter Schouwburg Ogterop. Wat van deze plannen nu nog over is gebleven is nog onbekend. „Dat kan een optie zijn”, zegt Debbie Harskamp namens het bestuur. „Dat zorgt voor minder organisatie. We zitten natuurlijk met water en dat zorgt qua veiligheid altijd voor veel organisatie. We hebben nu tot volgend jaar om actief te zoeken naar een nieuwe invulling. Hutten bouwen is zeker een optie.”

Aanmelden

Het evenement is dit jaar vervroegd en vindt plaats in de eerste week van de schoolvakantie: van 7 tot en 10 juli. Vorig jaar vond het eind augustus plaats. „De keuze voor de eerste week is gemaakt om dat dit jaar de gezellige en drukke Mokumdag van Donderdag Meppeldag in de laatste week van de schoolvakantie valt. Dit is voor veel van onze bestuursleden, vrijwilligers, sponsors en leveranciers daarom geen praktische week.”

Wie de laatste editie van Mini Meppel Maritiem wil meemaken, kan zich op woensdag 1 april aanmelden. Dit kan van 14.00 tot 16.00 uur in de bovenverdieping van Herberg ’t Plein. Opgave kan in teams, individueel, in twee-, drie- of viertallen. Een team bestaat uit 5 personen. Voor kinderen uit groep 4 tot en met 6 mogen dit ook 6 personen zijn. Als het niet lukt om een team te vormen, deelt de organisatie de teams in.

Er kunnen maximaal 250 kinderen meedoen. Als er meer aanmeldingen zijn, zoals de laatste jaren het geval is geweest, dan wordt er geloot.

menu