Beiler historici houden expositie over 75 jaar bevrijding

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

In de Beiler bibliotheek is vanaf 13 april een expositie te bewonderen met als thema: 75 Jaar Bevrijding. De organisatie is op zoek naar spullen die betrekking hebben op de oorlog en bevrijding.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Gemeente Beilen (HVGB) in samenwerking met de Oudheidkamer Beilen en de plaatselijke bibliotheek.

Er is al veel materiaal, maar de organisatie hoopt op meer. Niet alleen foto’s zijn welkom, maar ook zaken met betrekking tot de bevrijding van Beilen zoals uniformen, kledingstukken, gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen voor huishoudens en bedrijven. De organisatie hoopt met alle ingezonden stukken een interessante expositie te maken.

Wie deze spullen uit wil lenen kan mailen met info@historiebeilen.nl of bellen met 0593-331285 (Jan Wessels) of 0593-523957 (Lute van de Bult).

Vanaf 13 april is de expositie te bewonderen door niet alleen ouderen, maar ook de jongeren worden via de scholen benaderd om een kijkje te komen nemen.

menu