Column

Hans Brinke schreef deze week de column. Pixabay

Hans Brinke schreef deze week de column De Boer op:

Ach verrek, dat is waar ook, ik moet morgen een column inleveren. Man, man waar moet ik het over hebben. Ja over de boerderij natuurlijk, maar heb ik het niet overal al over gehad....

Ik heb net nieuwe kippen, dat is geweldig, de gezelligheid van die kakelende pubers. En zeker zo richting de winter als het wat kouder wordt. Heerlijk dat warme hok in en verwelkomt worden door die nieuwsgierige enthousiaste hennetjes. Maar ja, daar heb ik het al wel eens over gehad.

Mijn koeien dan, supertrots ben ik daarop.Alleen roodbonte modellen heb ik, stuk voor stuk met een eigen verhaal. Ze liggen nu grotendeels op stal lekker te herkauwen. Ze mogen nog naar buiten, maar de meesten verkiezen toch de stal. Maar daar heb ik ook niets bijzonders beleefd. Ze zijn de laatste tijd niet uitgebroken gelukkig. Alles loopt lekker maar geen spectaculaire verhalen, of ik moet ze gaan verzinnen. Dat toch maar niet.

Wat houdt mij verder bezig? Ja. Hoe je het ook wendt of keert, je komt telkens weer op corona uit. Nou, daar wil ik het helemáál niet over hebben.

Ik reed toevallig gisteren door Hoogeveen, bij het voetbalveld in de buurt. Daar dacht ik ineens: ‘Wat heb ik het toch goed.’ Als ik thuis bij mijn gezin ben, mijn geliefde dieren in de buurt, dan kan ik wel zeuren dat ik mij ingeperkt voel door van alles en nog wat. Maar diep in mijn hart weet ik dat ik ben waar ik wil zijn. Daar zou ik me veel meer bewust van moeten zijn.

Dat is dan misschien wel wat ik in deze column kwijt wil. Het is de laatste van dit jaar voor mij, dus een beetje beschouwend mag ook wel eens.

Dus bij deze, ik wens jullie allemaal heel fijne dagen. Zie de mooie dingen, maak de laatste dagen van het jaar de mooiste van het jaar en volgend jaar er weer met zijn allen met de kop der veur! Goot gaon en tot volgend jaar. En pas op met die carbidbus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe