Corona-uitbraak woonzorgcentrum Derkshoes in Westerbork: 19 bewoners en 10 medewerkers besmet

Foto ter illustratie. ANP

In het woonzorgcentrum het Derkshoes in Westerbork loopt het aantal coronabesmettingen al anderhalve week flink op. 19 van de 80 bewoners zijn positief getest op het coronavirus. Ook tien medewerkers testten positief.

,,Het begon met één echtpaar en breidde zich daarna heel snel uit zonder dat mensen klachten vertoonden", zegt bestuurder Ramon Snippe. ,,We kregen helemaal geen signalen dat het zich verspreidde. En toen we het ontdekte, liepen we al achter de feiten aan."

Daarom wordt er in het woonzorgcentrum op grote schaal preventief getest.  ,,We zien dat de klachten pas later ontstaan," aldus Snippe. ,,We hebben nu dan ook misschien nog niet zo'n goed beeld van wat ons te wachten staat. Dat is zorgelijk."

Bezoek wordt afgeraden

Er zijn tot dusver geen bewoners aan het coronavirus overleden en volgens Snippe stabiliseert het aantaal nieuwe besmettingen iets. ,,Nu is de zorg vooral hoe ziek de mensen zullen worden. Je hebt geen idee wat het verloop van de ziekte zal zijn. "

Bewoners blijven zoveel mogelijk op hun kamers. Bezoek aan het Derkshoes wordt sterk afgeraden. ,,Daar houden mensen zich goed aan," zegt Snippe. Nog niet alle testresultaten zijn binnen. Snippe houdt er dan ook rekening mee dat het besmettingsaantal nog verder kan oplopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe