Kunstenaars in Midden-Drenthe gezocht voor expositie Toekomstdenken in Emmen

Expositie Toekomstdenken. Foto: Sijtze Veldema

Voor de tentoonstelling Toekomstdenken bij CBK Emmen zoekt de stichting Kunst & Cultuur beeldend kunstenaars uit de gemeente Midden-Drenthe.

Zowel schilderijen, installaties, foto’s als beelden zijn welkom bij de expositie die van 15 februari tot en met 29 maart is geopend.

De expositie in Emmen moet een beeld geven hoe kunstenaars van nu naar de toekomst kijken. ,,Is het somber of juist positief? Zijn het dromen en utopieën of kijken zij kritisch naar de wereld van morgen? Het project Toekomstdenken daagt kunstenaars uit om na te denken over de toekomst en hun ideeën te vertalen in een kunstwerk”, zegt projectleider Hellen Abma.

Ook de Drentse kunstenaars Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen lieten zich door het thema inspireren en leverden een bijdrage aan de tentoonstelling.

Wie kan zich aanmelden?

De tentoonstelling is voor zowel professionals als amateurs bedoeld. Abma: ,,Of zij nou schilderen, fotograferen, filmen of installaties bouwen: elke vorm van beeldende kunst is welkom. Zo wordt de expositie een bijzondere bundeling van allerlei beeldende technieken en disciplines.” Aanmelden kan tot 1 februari via deze link .

Masterclasstraject in het vizier

Wie een kunstwerk bijdraagt kan tevens meedoen aan de Verdiepingsdag op 29 februari. Tijdens workshops kunnen kunstenaars hun werk bespreken met professionals en vakgenoten, alsmede ideeën opdoen voor het maken van nieuw werk. Daarnaast worden aan het eind van de tentoonstellingsperiode negen kunstenaars uitgenodigd deel te nemen aan een intensief masterclasstraject op maat.

menu