Lintjesregen Midden-Drenthe: zeven inwoners verrast met een koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding. Foto: Pixabay.com

Geen groot feest dit keer in het gemeentehuis, maar een sober telefoontje voor zeven inwoners van de gemeente Midden-Drenthe. Aan hen is een koninklijke onderscheiding toegekend door burgemeester Mieke Damsma.
Lees meer over
Midden-Drenthe

In een later stadium is er nog een feestelijke bijeenkomst voor alle gedecoreerden, als de lintjes worden opgespeld.

De heer C.A.J.M. Vermeeren (65) uit Hijken is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en krijgt deze onderscheiding voor zijn onderscheidende werkzaamheden in de psychiatrie en (bestuurlijke) activiteiten. In zijn dorp was hij lid van de medezeggenschapsraad van de basisschool, lid van de overkoepelende schoolstichting en lid van de activiteitencommissie van het dorpshuis.

A. Jonkers-Mulder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar langdurige werkzaamheden voor onder andere Vrouwen van Nu, afdeling Westerbork en voor het Museum voor Knipkunst.

W.T.E. Noorda-Ritzema (66) uit Bovensmilde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau . Zij krijgt haar onderscheiding voor verschillende (bestuurs-)functies, inclusief het voorzitterschap van ARJOS / CDA Smilde en Midden-Drenthe. Daarnaast voor haar kerkelijke werkzaamheden, was zij betrokken bij diverse theatergezelschappen, was zij raadslid, is zij collecte coördinator voor Amnesty International, is zij betrokken bij Syrische vluchtelingen en nauw betrokken als leerkracht en schreef de notitie ‘Burgerschap en Integratie’ voor De Boei en COG Drenthe. De notitie is tot op heden voor de school bepalend.

F.E.W. Beuving-Kroon (70) uit Westerbork is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen. Zo was zij bestuurlijk betrokken bij Vrouwen van Nu afdeling Westerbork, de Middenveldtentoonstelling Westerbork en Huurdersvereniging Samen Sterk.

J.Z. Wessels-Beugel (70) uit Beilen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en krijgt de onderscheiding voor haar inzet voor met name voor haar activiteiten op het terrein van de ouderenzorg. Maar dat niet alleen, zo was zij betrokken bij de EHBO-vereniging Westerbork, Vrouwen van Nu, afdeling Beilen, werkgroep Dorpen in het Groen te Smalbroek en Terhorst, buurtbemiddelingstraject ‘Het Geruzie Voorbij’, Klantenpanel gemeente Midden-Drenthe, stichting Vrienden van het Stroomdal, vrijwilliger bij het theater De Tamboer, stichting Duofietsen Humanitas en is Taalmaatje bij de stichting Humanitas.

De heer J. Tamming (83) uit Beilen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn (bestuurlijke)activiteiten, waarbij het zwaartepunt ligt op het terrein van de sport. Hij was onder andere betrokken bij de centrale kiesverenigingen in de gemeente Beilen, ouderling PKN Beilen, pastoraal bezoeker, lid van het missionaat binnenland, bestuurslid en vrijwilliger CVV Fit Boys, vrijwilliger Welzijnswerk Midden-Drenthe (maaltijdbezorger Tafeltje Dekje).

De heer M. van der Velde (71) uit Hoogersmilde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en krijgt de onderscheiding voor verschillende activiteiten. Zo was hij voorzitter van de kerkenraad en vrijwilliger PKN Hoogersmilde, voorzitter en vrijwilliger Dorpsbelangen Hoogersmilde en is ook mantelzorger.

Nieuws

Meest gelezen

menu