Oproep aan Bovensmilde: spaar lege flessen voor het goede doel

De actie leverde verleden jaar een mooi bedrag op. Jorn Hordijk

PKN Bovensmilde en WZB gaan voor de vierde achtereenvolgende keer lege flessen/kratten ophalen. Dat vindt plaats op zaterdag 2 januari van 9.30 uur tot ongeveer 12.00 uur.

Wie deze twee organisaties wil helpen wordt gevraagd statiegeld flessen en bierflesjes en -kratten (ook van de Aldi en Lidl) voor dit doel te gaan sparen. Dit materiaal kan zaterdag 2 januari om 9.30 uur aan de weg gezet worden zodat het meegenomen kan worden. Staat er niets, dan bellen de vrijwilligers aan, uiteraard op gepaste afstand.

Om deze actie tot een succes te maken, worden vrijwilligers gezocht. Ook kinderen kunnen zich weer opgeven via een strookje dat op de scholen van Bovensmilde wordt uitgedeeld. Opgave kan ook bij Karin Kappen (06-30125900) of bij Priscilla Lok (06-21286649).

Alle kinderen die meehelpen met de flessenactie worden VIP voor alle door WZB georganiseerde activiteiten, met ook dit jaar 20 procent korting op deelname aan de Hel van Bovensmilde, inclusief shirt.

De opbrengst van de actie wordt gedeeld tussen PKN Bovensmilde en WZB. De PKN Bovensmilde doneert een deel aan de Kracht van Samen doen Bovensmilde en Stichting Een Druppel (activiteiten op de Molukken). WZB doneert eveneens een deel aan de Kracht van Samen doen Bovensmilde en het andere deel wordt gebruikt voor eigen jeugdactiviteiten.

menu