Swingkoor verdiept zich muzikaal in Hendrik Groen

Het Swingkoor is al maanden bezig met de repetities. Foto: John Nycolaas

Na de succesvolle tournee van ‘Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken’ kruipt acteur Beau Schneider opnieuw in de rol van de lievelingssenior van Nederland. Humor en ontroering in het bejaardentehuis staan centraal in deze voorstelling. Deze voorstelling, binnenkort te zien in De Tamboer, krijgt een muzikaal sausje van Swingkoor Drenthe uit Beilen.

De voorstelling ‘Zolang er leven is’, is gebaseerd op het dagboek van Hendrik Groen, komisch met een levenslustig verhaal over ouder worden. Humor en ontroering voeren de boventoon in de levens van Groen, zijn beste vriend en een aantal nieuwe bewoners.

Hendrik Groen, de titelheld uit de bestsellerboeken en de goed bekeken tv-serie, is op 15 februari te bewonderen in theater De Tamboer in Hoogeveen. Voor alle fans is er Hendrik Groen – Zolang er leven is , met nieuwe belevenissen van Hendrik (Beau Schneider), zijn beste vriend Evert (Mike Weerts) en de Omanido-club (oud-maar-niet-dood). Het team voor en achter de schermen is nagenoeg gelijk gebleven, wel is er een nieuwe directrice: Anne-Marie Jung, die de rol zal delen met Cynthia Abma.

55+ gemengd koor

Tijdens de tournee wordt aan elke voorstelling medewerking verleend door een koor uit de regio. Dit keer is dat Swingkoor Drenthe, een 55+ gemengd koor, dat in Beilen repeteert en popliedjes in verschillende talen zingt.

Anneke Nycolaas van Swingkoor Drenthe is enthousiast. Het koor heeft in 2018 ook al met veel plezier meegewerkt aan de eerste voorstelling van Hendrik Groen: ‘Bij de eerste voorstelling was er een oproep op de radio, dat leek ons heel leuk en we waren dan ook blij verrast dat wij mee mochten doen. Deze bijzondere ervaring wilden wij nog wel een keer meemaken. Toen het koor opnieuw werd uitgenodigd voor de tweede voorstelling waren wij allemaal weer heel enthousiast.’

De verwachtingen zijn hoog gespannen. Nycolaas: ‘In november kregen wij een handboek met instructies betreffende muziek, tekst en handelingen en zijn daarmee direct aan de slag gegaan. Het viel ons op dat er deze keer meer van ons werd verwacht maar wij houden wel van een uitdaging. De liedjes zijn vaak meerstemmig en we moeten wat meer „meespelen”. Het is een ander repertoire dan wat wij normaal zingen, maar heel leuk om te doen.’

Op zaterdag 15 februari (20.15 uur) is deze voorstelling te bewonderen in Theater de Tamboer in Hoogeveen.

T 0528 280 190 | www.detamboer.nl

menu