Camping Dorado wordt woon- en zorglocatie voor ouderen

De ingang van Camping Dorado in Roden. Foto Google Maps

Camping Dorado ten zuiden van Roden verandert in een woon- en zorglocatie voor ouderen. Als het aan het college van Noordenveld ligt, mag de eigenaar zijn plannen doorzetten.

Camping Dorado is een kleine, groene camping aan de rand van het Mensingebos, ten zuiden van Roden. Uit onderzoek uit 2017 blijkt dat de camping weinig perspectief heeft en door de lage economische waarde moeilijk te verkopen is. Doorontwikkelen is door de beperkte ruimte bijna onmogelijk.

Samenlevingsgemeenschap

De huidige eigenaar is van plan te stoppen met de exploitatie en wil de camping, met een aantal trekkershutten, kleine bungalows en kampeerplekken, omtoveren tot een woon- en zorglocatie met tien woningen voor ouderen. De bewoners van deze woningen vormen straks, zo is het idee, een samenlevingsgemeenschap waarbij zij voor elkaar zorgen.

Door de gemeenschappelijke zelfredzaamheid op het park zo veel mogelijk te bevorderen, kunnen mensen langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en hoeven zij minder snel naar een verzorgingshuis. De gemeente Noordenveld heeft met het oog op de toenemende zorgkosten vertrouwen in deze pilot en wil het bestemmingsplan herzien van ‘kamperen’ naar ‘wonen’.

Initiatiefgroep

Sinds 2017 werkt een initiatiefgroep, bestaande uit tien toekomstige bewoners en de huidige eigenaar onder leiding van kenniscentrum CMO STAMM, aan een plan voor de woongemeenschap. Wanneer de woningen gebouwd worden, is nog onduidelijk. Eerst moet nog een formele aanvraag worden ingediend. Ook de raad moet het bestemmingsplan nog vaststellen.

menu