Nietap krabt het onkruid tussen de tegels weg

Nietapsters helpen mee om het labyrint onkruidvrij te houden.

Weinig zo irritant als het onkruid tussen de tegels weghalen. Maar in Nietap maken ze er een feestje van bij Vereniging Natuurschoon.

In het Natuurschoonbos bij Nietap, op de grens van de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier, ligt een tegellabyrint. Een fraaie toevoeging op het bos, op de plek waar ooit het hertenkamp stond.

Nadeel is wel dat er onkruid en gras groeit tussen de klinkers in het labyrint. Want daardoor wordt de structuur van het dwaaltuintje steeds minder goed zichtbaar. Bij Vereniging Natuurschoon hebben ze er iets op gevonden. Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de vereniging, maar een paar grote klussen in het bos hebben ze afgelopen jaar niet kunnen doen door de coronamaatregelen. Eén van de klussen die is blijven liggen is het onderhoud van het labyrint. Onkruid wieden, kantjes steken, kieren vullen. ,,Daarom hebben we een challenge bedacht”, zegt Tjerk Vonck van Natuurschoon. ,,Een challenge.”

Buren, dorpsgenoten, donateurs en leden zijn dus opgeroepen om een ‘taartpunt’ in het ronde labyrint van onkruid te voldoen. Er is een maand de tijd om deze klus te klaren. Ieder op eigen gelegenheid. Al het gereedschap van de vereniging is beschikbaar. De oproep was niet aan dovemansoren gericht. ,,Er zijn ondertussen 10 van de 12 stukjes vergeven. Er kunnen nog twee groepjes aanhaken. Ik hoop er op want dan krijgen we het werk helemaal af. Dan zijn we allemaal winnaars van deze Challenge”, aldus Tjerk Vonck.

,,Het is hartstikke leuk om te zien hoe iedereen zich inzet. Het is best een vervelend klusje, maar vele handen maken licht werk. Dat blijkt wel weer.”

Op woensdag 30 juni wacht de deelnemers aan de challenge een passende beloning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld