Noorddijk in De Onlanden afgesloten voor motorvoertuigen

De gemeente Noordenveld heeft de Noorddijk en de Drentse Dijk afgesloten voor motorvoertuigen.

Volgens de gemeente werden beide wegen gebruikt als sluitroutes voor autoverkeer van Peize richting Eelde/Paterswolde en andersom. Daarnaast is het verkeer op de wegen ook toegenomen door de uitkijktoren ‘Het Beeld’. Door verschillende partijen werd verzocht om het gebied geheel af te sluiten voor auto’s. Dit om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Fietsluis

De gemeente heeft besloten om een zogenaamde fietssluis aan te leggen bij de parkeerplaats van de uitkijktoren. Hierdoor is de toren alleen nog te bereiken voor automobilisten vanuit Peize.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.