Noordenveld komt met nieuwe subsidie om leegstand centrum Roden tegen te gaan

De gemeente Noordenveld stelt geld beschikbaar voor ondernemers om het centrum van Roden op te knappen en leegstand tegen te gaan. Op de foto een leegstaand pand in de Heerestraat. Foto: Peter Wassing

De gemeente Noordenveld roept een nieuwe subsidie in het leven om leegstand in het centrum van Roden tegen te gaan.

Het centrum van Roden moet een stuk compacter worden, maar ondernemers weten de subsidies die de gemeente daarvoor twee jaar geleden in het leven heeft geroepen niet te vinden. Bestaande subsidiemogelijkheden zijn daarom uitgebreid en er komt een nieuwe herontwikkelingssubsidie bij.

Herontwikkeling

Pandeigenaren krijgen daarmee de mogelijkheid om een leegstaand pand te verbeteren om gebruiksmogelijkheden te vergroten. Was er eerst alleen subsidie voor ondernemers die wilden verhuizen náár het kerngebied, nu mogen ook ondernemers die binnen het centrum willen verhuizen aanspraak maken op de subsidie.

1 mei

De aanpassingen gaan vanaf 1 mei in. Horecaondernemers aan de Brink, eerder uitgesloten van deelname, mogen vanaf dan ook gevelsubsidie aanvragen. De maximale subsidiebedragen voor gevel- en pandtransformatie gaan omhoog. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend via de website van de gemeente .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld