Rekenkamercommissie Noordenveld betrekt inwoners en bedrijven bij lokale corona-evaluatie

De rekenkamercommissie van Noordenveld gaat de getroffen maatregelen van de gemeente evalueren. Foto: Pixabay

De rekenkamercommissie van Noordenveld gaat de getroffen coronamaatregelen van de gemeente Noordenveld evalueren. Inwoners, ondernemers in de horeca- en recreatiesector, verenigingen en zzp’ers worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

De rekenkamercommissie wil onder andere uitzoeken hoe de gemeente de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, de TOZO, heeft uitgevoerd.

Ook wil de commissie weten hoe de gemeente de handhaving van en toezicht op de coronamaatregelen van het kabinet en de noodverordeningen van de Veiligheidsregio Drenthe heeft ingevuld. Het is de eerste keer dat de rekenkamercommissie het publiek rechtstreeks betrekt bij een onderzoek.

Beter kunnen reageren op vragen en zorgen

Met het onderzoek verwacht de rekenkamer dat de gemeenteraad beter in staat zal zijn om adequaat op vragen en eventuele zorgen van de lokale samenleving te kunnen reageren. Naar verwachting is de evaluatie begin 2021 afgerond.

Mensen kunnen hun ervaring tot uiterlijk 10 januari 2021 mailen naar onderzoeksbureau CAB, via cab@cabgroningen.nl, onder vermelding van Evaluatie Corona Noordenveld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld