De familie Koopman uit Veenhuizen werd zondagmiddag opgeschrikt door een loslopende hond die hun tuin met kippen binnendrong. Tot groot verdriet van de kinderen Wart (8) en Lieve (5) doodde de hond hun tamme knuffelkip Vladder.

„We zaten aan de keukentafel te eten toen een hond vanaf de straatkant onze tuin in kwam rennen. Omdat onze keuken precies uitkijkt op onze tuin zagen de kinderen het hele voorval gebeuren. De hond pakte onze knuffelkip en rende daar de tuin mee rond. Deze lag helemaal vol met veren”, vertelt de familie Koopman.

De aanval van de hond had grote impact op de acht- en vijfjarige Wart en Lieve. „Toen de hond Vladder pakte, raakten ze helemaal in paniek. Ze waren gek op die kip. Elke keer als ze hier aan de keukentafel zitten, komen de beelden terug. Onze zoon heeft er in de klas ook huilend over verteld.”

Om afscheid van Vladder te nemen werd het dier in de tuin begraven. Wart en Lieve plukten bloemen voor de knuffelkip en schreven speciaal briefjes.

loading

Honden aangelijnd in woonwijk

Voor de familie Koopman is de maat vol. Het is namelijk niet de eerste keer dat een loslopende hond de tuin van de familie Koopman binnendrong. „Eerder trok een hond al staartveren van een kip eruit, maar dat is gelukkig goed afgelopen. Nu er echt een dier van ons is doodgebeten, vroegen we ons toch af of we dit wel moeten accepteren.”

Met het verhaal hoopt de familie hondeneigenaren er bewuster van te maken om hun honden in een woonwijk aan te lijnen. „Het gebeurt vaak dat wandelaars vanuit het bos komen en hun hond nog niet aangelijnd hebben. Prima dat ze dat doen, maar hou alsjeblieft je hond aangelijnd om verdriet en ellende voor een ander te voorkomen. In onze straat wonen mensen en dieren die graag in vrijheid in en om hun huis willen bewegen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld