Vijverfestival vindt op 4 september plaats in Vries

Foto: Volksvermaken Vries

De eerste editie van het nieuwe Vijverfestival vindt op zaterdag 4 september plaats in Vries. Het muziekevenement is een initiatief van Volksvermaken Vries.

De voorbereiding voor het evenement duurt al ruim twee jaar. In verband met de coronamaatregelen was het lange tijd niet mogelijk om het Vijverfestival te houden. ‘Die onzekerheid is er nog steeds, maar omdat het met de besmettingen en vaccinaties de goede kant op gaat, is er goede hoop dat Vries op 4 september een nieuw evenement kan verwelkomen’, meldt de organisatie.

Lokale artiesten

Op het festival spelen lokale artiesten uit Vries en omgeving. Onder meer De Jon Meyerjon band, Boreas en DJ Tanja en DJ Laurens verzorgen optredens in vier verschillende genres: blues, klassiek, disco en pop.

De artiesten spelen allemaal bij een andere vijver in Vries. Na een concert is het de bedoeling dat het publiek naar een ander podium in het dorp verhuist. De organisatie heeft een route voor de festivalgangers uitgestippeld. De verschillende podia zijn door buurtbewoners versierd.

Gratis entree

Het Vijverfestival is voor het publiek gratis te bezoeken. Op het evenement is geen catering, maar bezoekers mogen hun eigen hapjes en dranken meenemen. Bij een succesvolle avond hoopt Volksvermaken Vries het evenement jaarlijks te laten terugkeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo