Dwingeler zomerexpositie officieel geopend, leden van 'Kunstdorp Dwingeloo' treden meer naar buiten

Interactieve opening van de expositie, terwijl kunstenaars het openingskunstwerk afmaken. Foto: Frans van den Brink

Veertien kunstenaars uit Dwingeloo exposeren tot en met 29 augustus in Kunsthuis Over Entinghe een grote variatie aan kunstwerken. Vrijdagavond opende Dries Pruis de tentoonstelling officieel. Burgemeester Rikus Jager vond het een bijzonder mooi initiatief en vertelde blij te zijn dat in het dorpshuis kunst een prominente plaats in het dorp krijgt.

De veertien kunstenaars hebben zich verenigd onder de naam Kunstdorp Dwingeloo en treden de komende tijd meer naar buiten. Deze samenwerking heeft tot doel het dorpshuis een kunstzinnige uitstraling te geven.

Bijzondere openingsact

De genodigden waren getuige van een bijzondere openingsact. Op een leeg doek mochten Rikus Jager en wethouder Henk Doeven de eerste streek maken, waarna Margriet Steenbergen en Gerdien Halfman onder de begeleidende klanken van Evert van Loon en Pieter van Dijk het doek afmaakten. De aanwezigen waren na de laatste klanken en invullen van het doek door de dames, enorm enthousiast over het resultaat.

Voordat de grote variatie aan kunstwerken bekeken kon worden, kregen de aanwezigen een glaasje aangeboden en in verband met de anderhalve meter afstand een gele paraplu.

Het gemaakte schilderij hangt eveneens op de expositie en wordt verloot. De loten kosten twee euro en zijn te verkrijgen tijden de openingsuren van het Kunsthuis. De trekking wordt aan het eind van de expositie op 29 augustus verricht.

De openingstijden van het Kunsthuis Over Entinghe zijn van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur, waar uiteraard iedereen welkom is om deze zeer gevarieerde expositie te bewonderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld