Geen Corso Frederiksoord, maar wel een mooi alternatief. Mozaïekroute XXL is wandel- en fietsroute langs bloemenkunstwerken

Een van de creaties die is te zien tijdens de Mozaïekroute van Corso Frederiksoord. Foto: Corso Frederiksoord

Geen Corso Frederiksoord dit jaar, maar de Mozaïekroute XXL. Het evenement vindt plaats op 12 september. De route van Mozaïekroute XXL voert door Frederiksoord en omliggende dorpen en is geschikt voor fietsers en wandelaars.

Langs de route zijn mozaïekborden en andere bloemrijke creaties te bewonderen. Onderweg zijn er diverse activiteiten voor de deelnemers. Ook de tien corsogroepen gaan de komende tijd aan de slag om kunstwerken neer te zetten tijdens het evenement.

De corsogroep roept bewoners, scholen en bedrijven op om mee te doen en ook een mozaïek te maken.

Teleurstelling

Voor veel dorpelingen uit Frederiksoord staat het tweede weekend van september in het teken van Corso Frederiksoord. Groot was de teleurstelling toen vorig jaar de jubileumeditie niet door kon gaan. Uiteindelijk kwam er een mozaïekfietspuzzeltocht en dat was een succes.

Ook dit jaar geen jubileumcorso, maar wel een Mozaïekroute XXL. „Het is mooi om het grote enthousiasme te zien bij onze bouwgroepen, mozaïekgroepen, commissies en alle andere betrokken vrijwilligers”, zegt voorzitter Joost Ottink. „Er zit zoveel creativiteit bij iedereen, laten we die dan gebruiken in mozaïeken of andere kunstwerken onderweg.’

Creatieve inbreng

Iedereen mag meedoen. Deelnemers zijn niet gebonden aan een thema. „Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun skelter, fiets, kar of trapauto mooi versieren met bloemen en langs de weg zetten. Bewoners kunnen in gezinsverband, met de straat of zelfs met de hele wijk meedoen en een of meerdere borden prikken. Maar we roepen ook scholen, bedrijven en verenigingen op om aan te sluiten. Bloemen en krammen worden door het corsobestuur beschikbaar gesteld.”

Jubileumeditie in 2022

De jubileumeditie schuift door naar september 2022. Dan hoopt het corsobestuur het evenement te houden met de traditionele optocht, de feeënwagen en het kindercorso aangevuld met een mooie activiteiten.

Meer informatie is te vinden op www.corsofrederiksoord.nl Aanmelden voor het maken van mozaïeken kan tot en met zaterdag 7 augustus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld