Informatiepunt over glasvezel geopend: 'Snel internet wordt steeds belangrijker voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en toerisme in Westerveld'

Wethouder Henk Doeven was zaterdag aanwezig bij de opening van het Glasvezel Informatiepunt in Havelte. Foto: Gerrit Boer

Het Glasvezel Informatiepunt in Havelte is zaterdag geopend. Inwoners van Westerveld kunnen hier terecht voor vragen en advies over snel en stabiel internet via glasvezel en ook om een abonnement af te sluiten. Wanneer er voldoende belangstelling bestaat onder de inwoners, wordt er in negen kernen in Westerveld een glasvezelnetwerk aangelegd.
Lees meer over
Westerveld

De eventuele aanleg van een glasvezelnetwerk in de kernen Darp, Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder, Wapse, Wapserveen en Wilhelminaoord is een initiatief van netwerkbeheerder RENDO Fiber, die in Westerveld samenwerkt met DELTA Fiber Netwerk. Bert Meijerink, directeur van RENDO Fiber, opende zaterdagmorgen het informatiepunt aan de Egginklaan 2 in Havelte. Volgens hem kan zijn bedrijf door de samenwerking met DELTA ook Westerveld voorzien van snel en stabiel internet en daarmee toekomstbestendig maken. „Dit is naast goede energievoorzieningen, zeer belangrijk voor het wonen en werken in onze plattelandsgemeenten. Als RENDO Fiber willen wij zorgen dat bewoners binnen onze gemeenten maximaal kunnen gaan profiteren van het moderne aanbod.”

Steeds belangrijker

Ook volgens wethouder Henk Doeven beseffen we ons juist in deze rare coronatijd hoe belangrijk het is om op ons internet te kunnen vertrouwen. „We werken meer thuis, studeren online en opa’s en oma’s kunnen via Skype praten en spelletjes doen met hun kleinkinderen. Het brengt mensen nog sneller en dichter bij elkaar. Ook wordt snel internet steeds belangrijker voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en toerisme in Westerveld. Met de aanleg van glasvezel krijgen we die goede infrastructuur, die het mogelijk maakt dat we voor wonen, werken en zorg in onze gemeente, de toekomst in kunnen gaan. Dat is belangrijk! Daarom ben ik erg blij dat de glasvezelcampagne nu gestart is.”

Als 35 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 9 december 2020 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Westerveld. Het Glasvezel Informatiepunt aan de Egginklaan 2 in Havelte is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu