‘Gas is nog jaren nodig, ook als het niet meer uit Groningen komt’

Annie Krist leidt sinds bijna een jaar de Groningse gashandelsonderneming Gasterra. In het jaarverslag over 2017 bepleit ze een herwaardering voor gas.

Wat Annie Krist (58) het meest is opgevallen sinds ze 1 april vorig jaar aantrad als topvrouw van gashandelsonderneming GasTerra? ,,De verandering die de Zeerijp-beving van 8 januari teweeg heeft gebracht. Iedereen wist dat statistisch gezien de kans groot was dat er opnieuw een zware beving zou komen. Toch kwamen pas daarna dingen op gang waar -bij wijze van spreken- op 7 januari nog helemaal niet over werd gesproken: het verzoek aan de industrie om over te schakelen van Groningen-gas naar hoogcalorisch gas, de snelheid waarmee ineens werd gewerkt aan een schadeprotocol dat er potverdikke sinds april/mei niet meer was, een fakkeloptocht met 10.000 deelnemers, strijdende partijen gingen weer overleggen, het Staatstoezicht op de Mijnen gaf code rood. Dat alles heeft gewerkt als een duw aan het vliegwiel.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.