Aanbod koophuizen in Stad Groningen gedaald

Inwoners van Stad Groningen worden voorzichtiger met het te koop zetten van hun woning. Ze willen weer eerst zelf een andere woning aankopen.

Dit is volgens NVM-woordvoerder en makelaar Jan Palland een van de verklaringen voor het teruglopend aanbod in de stad. ,,Door de gang van zaken ontstaat er enige stagnatie. We zien weer dezelfde situatie als in 2006.’’

Een andere verklaring voor het lagere aanbod is dat woningen al onderling zijn verkocht en niet meer op de markt worden aangeboden. Het aantal transacties in de stad is op jaarbasis met 8,9 procent gedaald.

De gang van zaken is, zo stelt hij uitdrukkelijk, geen teken dat de markt in Groningen minder overspannen is geworden. ,,Ik heb onlangs nog 30.000 euro boven de vraagprijs van 240.000 euro geboden en ik had het huis nog niet’’, typeert Palland de woningmarkt in de stad.

Het provinciale beeld is anders. Het afgelopen kwartaal zijn er door NVM-makelaars in Groningen 1449 huizen van eigenaar veranderd tegen 1345 een jaar terug. Drenthe plust 13,4 procent hoger dan vorig jaar met de verkoop van 1352 woningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.