Acht Groninger bedrijven genomineerd voor Deloitte Fast50

Acht Groninger bedrijven zijn genomineerd voor de prestigieuze ranking Technology Fast50 2018 van Deloitte. Een Fries bedrijf hoort bij de genomineerden. Vanuit Drenthe zijn geen bedrijven genomineerd.

De jaarlijkse Fast50 van Deloitte is is een rangschikking van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. Het gaat om startups die voor 2014 zijn opgericht.

Noordelijke bedrijven die de afgelopen jaren hoge ogen gooiden, zijn Catatwiki uit Assen (nummer 1 in 2015 en 2016), VoIPGRID en Belsimpel uit Groningen.

Vliegveld parkeren

Een nieuwkomer is dit jaar Parkos. De Groningers regelen goedkopere parkeerplekken bij vijftig luchthavens in Europa. Ze voorzien daarmee in een behoefte. Arne Bos en Peters Bosma startten het bedrijf met zijn tweeën. Met hun zestien werknemers zijn ze inmiddels dik uit hun pand aan de Oude Boteringestraat gegroeid.

Vanuit Friesland heeft FiscFree uit Heerenveen een nominatie verdiend. De Friezen richten zich op belastingvoordelen bij secundaire arbeidsvoorwaarden.

Drenthe

Bedrijven moeten zich zelf aanmelden voor de Fast50. De prestaties van Catawiki ten spijt, is de belangstelling in Drenthe niet heel groot. ,,In Groningen staat dit event meer op de kaart dan in Drenthe, hier is de belangstelling veel minder’’, zegt Eelco Bakker van de Ondernemersfabriek Drenthe.

Het Veendammer EDC Retail heeft opnieuw een nominatie. De (stad) Groninger genomineerden zijn verder Brandfield, Embrace SBS, Gadero Hout, Gorilla IT, Haxo en Nova Incasso.

Medio oktober wordt de definitieve rangschikking bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.