Agrifirm sluit vestigingen in Hoogezand en Nieuw-Amsterdam

Foto: Archief NDC Mediagroep

Agrifirm sluit per 1 oktober de deuren van twee noordelijke vestigingen in Hoogezand en Nieuw-Amsterdam.

Het besluit is onderdeel van de reorganisatieplannen van de landbouwleverancier. In het Noord-Brabantse Langeweg en in Zeewolde in Flevoland valt de deur deels in het slot. Op beide locaties blijven alleen de graanactiviteiten overeind.

In totaal worden er 25 banen geschrapt als gevolg van de reorganisatieplannen. De boventallige medewerkers worden begeleid van werk naar werk. Deze zijn inmiddels geïnformeerd.

Anticiperen op de toekomst

De coöperatie zegt dat dit initiatief noodzakelijk is vanwege de teruglopende cijfers in het stukgoed en de meststoffen. De verkoop van producten zoals mengvoer, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen loopt al jaren terug. Als kostenbesparing snijdt het concern daarom in eigen vlees.

,,De interne organisatie wordt hiermee zodanig ingericht dat we efficiënter en flexibeler in kunnen spelen op marktontwikkelingen. Zo wil Agrifirm anticiperen op de toekomst”, aldus woordvoerder Charlotte Gunnink.

Agrifim is verder van plan om een aantal centrale distributiecentra te openen. Emmeloord wordt het adres voor zak- en stukgoed. Utrecht neemt de meststoffen voor zijn rekening, terwijl Meppel en Son (Noord-Brabant) dienst doen als verkooppunten voor gewasbeschermingsmiddelen.

Wereldwijd heeft Agrifirm ongeveer 3000 medewerkers. In Nederland zijn ruim 1200 medewerkers werkzaam, 10.000 boeren en telers zijn aangesloten bij de coöperatie

menu