Asser bedrijf Watter komt dopjes te kort voor flesjes met gewilde handgel

Watter begon onlangs met de productie van hun handgel.

Ga er maar aan staan: je produceert een desinfecterende handgel zeer gewild is in tijden van corona. Maar je kunt niet optimaal leveren omdat je geen dopjes voor je flesjes meer hebt.

Het Asser bedrijf Watter zoekt momenteel stad en land af naar partijen die alsnog kunnen leveren. ,,Daarom doen we nu een oproep in de stille hoop dat iemand ons kan helpen”, aldus directeur Alfred Koop.

Watter is een in 2008 opgestart bedrijf dat een systeem ontwikkelde dat aan de hand van zout, water en elektriciteit een effectief desinfectiemiddel produceert. Vanaf het moment dat het coronavirus de kop opstak, besloot Watter snel te schakelen met hun productie van handgel.

,,Met de ontwikkeling van dit product waren we een jaar geleden al gestart, deze crisis heeft de lancering versneld”, vertelt Koop. ,,Ons middel kan helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Onze technologie heeft zich daarin wel bewezen.”

Voor de productie van de handgel waren de levering van flesjes ter grootte van 100 en 200 milliliter geen probleem. De dopjes waren echter een heel ander verhaal. In heel Europa is alles weg. Wat zaken ook niet gemakkelijk maakt is dat Watter baat heeft bij een flip cap van 22 millimeter, een niet alledaagse maat, aldus Koop. ,,Ons middel kunnen we bijna ongelimiteerd aanbieden. Maar zonder dopje wordt het lastig.”

Invliegen

Watter start woensdag met de productie van 75.000 flesjes die met dop en al geleverd kunnen worden. ,,Die hoeveelheid was binnen een week uitverkocht. Dit weekend leveren we deze order aan zorginstellingen en supermarkten in Drenthe, Groningen en de regio Gouda.” De orders blijven echter binnenstromen en zonder fatsoenlijke afsluiting kan Watter dus niets.

,,Momenteel vliegen we dopjes van buiten Europa in. Een kostbare oplossing. Bovendien gaat het hier om leveringen van gemiddeld 10.000 dopjes. We hebben baat bij batches van tien keer zoveel. In dat geval kunnen we ook behoorlijk opschalen, naar gemiddeld 40.000 flesjes per dag.”

Watter bekijkt momenteel ook of een andere formaat flesje soelaas kan bieden. Probleem daarbij is dat dit echter invloed heeft op de productiecapaciteit, aldus Koop. ,,Je kunt niet zomaar colaflessen of iets dergelijks op de vullijn plaatsen. Dus als iemand ons uit de brand kan helpen: graag!”

De handgel van Watter is inmiddels ook verkrijgbaar via de winkelsites Bol. Com en Frank.

menu