Bedrijfskantines zijn fors duurder geworden

Bedrijfskantines zijn in tien jaar ruim de helft (53 procent) duurder geworden, drie keer zo veel als het algehele prijspeil (17 procent).

Bedrijfskantines zijn in tien jaar ruim de helft (53 procent) duurder geworden, drie keer zo veel als het algehele prijspeil (17 procent).

Dat heeft het ING Economisch Bureau becijferd. Belangrijkste oorzaak van de prijsstijging is volgens het bureau het teruglopend aantal bedrijven dat de lunch subsidieert. Slechts een kwart van de ondervraagde werknemers zegt dat de werkgever nog een deel van de lunch betaalt.

Mogelijk is een broodje in de bedrijfskantine ook duurder geworden doordat cateraars hun klandizie zien afnemen, aldus de onderzoekers van de ING.

Ruim een kwart van de werknemers luncht in de bedrijfskantine. Echter slechts een op de tien koopt er iets. De rest verorbert er zijn zelf gesmeerde boterhammen.

 

menu