Bedrijven staan in de rij voor vestiging in de Eemshaven. ‘Er is een toenemende vraag’, constateert Groningen Seaports. Er is ook een maar. De bedrijven vragen om grote kavels. En die zijn zo langzamerhand schaars in de haven.

Kavelschaarste is de belangrijkste reden om Eemshaven uit te breiden. Ten koste van de Oostpolder (tegen het dorp Oudeschip aan) komt 400 hectare bedrijventerrein.

Dat biedt Groningen Seaports lucht, maakt CEO Cas König duidelijk in een schriftelijke verklaring. ,,We hebben te maken met schaarste aan grond. De uitbreiding in de Oostpolder maakt de komst van bedrijven die ruimte nodig hebben mogelijk. En dat levert vanzelfsprekend werkgelegenheid op’’, aldus König.

Waterstof, batterijen en data

De bedrijven die zich in de haven willen vestigen, zijn bedrijven op het gebied van waterstof, batterijfabrieken, datacenters, auto-industrie en high-tech. Namen noemt Seaports niet. Het bedrijf huldigt de filosofie dat er pas mededelingen worden gedaan als contracten zijn getekend.

Duidelijk is in elk geval dat het onder meer in Stadskanaal gevestigde Suwotec in de Eemshaven kijkt naar een plek waar het zijn bio-based batterijen kan produceren.

Dat proces is op dit moment vertraagd door corona. Suwotec richt zich nu vooral op de technologie die de lucht in grote binnenruimtes volledig zuivert van virussen. Komt Suwotec naar Eemshaven, dan heeft het bedrijf een terrein van behoorlijke omvang nodig.

In navolging van Suwotec zou Eemshaven bij het Europese Ianos Project in beeld zijn. Ianos heeft als doel de uitstoot van CO2 op alle 2700 Europese eilanden terug te brengen naar nul. Op Ameland loopt een pilot. In de Eemshaven zouden daarvoor op termijn mogelijk bio-based batterijen gemaakt moeten worden.

Tesla en Nikola

Als het om auto-industrie gaat, greep Eemshaven naast de Europese gigafabriek van Tesla. Die komt bij Berlijn. Maar ook de Nikola Motor Company heeft zich georiënteerd op de Eemshaven.

Google en Facebook

In de Eemshaven staat het datacenter van Google, een ruimtevreter. Het datacenter opende in 2016. Inmiddels is het aan de tweede uitbreiding toe. Een uitbreiding die een oppervlakte beslaat van 45 hectare.

Google presenteerde eind vorig jaar lovende cijfers over de vestiging in Eemshaven en het effect op de regionale werkgelegenheid.

Een woordvoerster van Google zegt dat het bedrijf op dit moment geen nieuwe uitbreidingsplannen heeft. Als het over datacenters en Eemshaven gaat zweeft ook al jaren Facebook boven de markt.

Waterstof in de hoofdrol

Toch lijkt de uitbreiding vooral nodig te zijn voor energie en dan vooral schone energie. Eemshaven is op weg het groene stopcontact van Nederland te worden. Waterstof speelt daarin een hoofdrol.

De EU heeft miljarden over voor de ontwikkeling van een waterstofeconomie en Groningen heeft de kans daarin een belangrijke speler te zijn.

Plannen

Er zijn verschillende plannen voor waterstoffabrieken. Plannen die trouwens al een paar jaar bestaan. Op dit moment is concreet een kleine elektrolyser in functie bij Zuidwending. In Emmen zijn plannen voor een elektrolyser in een vergevorderd stadium,.

Op dit moment zijn er bij Groningen Seaports concreet twee plannen voor een electrolyser. Nouryon en Gasunie kijken naar een fabriek in Delfzijl. Met Engie wil Gasunie een grote elektrolyser bouwen in Eemshaven.

En dan is er nog het grote project North2. Daarin werken verschillende bedrijven zoals Shell, RWE, Gasunie en Seaports samen. Ook dit project voorziet in de bouw van een grote waterstoffabriek in Eemshaven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Eemshaven
Google
waterstof
Groningen Seaports