Bedrijvenpark: de auto uit, de (kantoor)bus in (+video)

Bedrijvenpark Groningen-Zuidoost wil de verkeershinder door werkzaamheden aan de Ringweg Zuid zoveel mogelijk beperken

De bedrijven op het bedrijvenpark Zuidoost in Groningen willen de verkeershinder door de werkzaamheden aan de Ringweg Zuid zo veel mogelijk beperken.

Daartoe hebben ze het project ‘Let’s move together’ opgezet, dat werkgevers en werknemers moet prikkelen meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. ,,Daarmee hopen we dat het bedrijventterrein goed bereikbaar blijft, maar proberen we ook de duurzaamheid te bevorderen”, zegt voorzitter Harry Marissen van Bedrijvenvereniging Zuidoost (VBZO).

Vergoeding

De vereniging stimuleert onder meer het gebruik van de zogeheten kantoorbus van Drenthe Tours die vanaf 30 april tussen Groningen en Assen gaat rijden. De eerste 20 ondernemers die een plek in de bus kopen, krijgen daarvoor een vergoeding van de VBZO.

Om te zorgen dat de ondernemers en hun medewerkers zich wel van vanaf hun werk wel kunnen verplaatsen, komen elektrische deelauto’s en deelfietsen op het terrein beschikbaar. Het is nu zaak dat de bedrijven ook belangstelling tonen voor alle faciliteiten.

Elektrische auto’s

Twee autodealers op het bedrijventerrein -Martinistad (BMW) en Century (VW) zetten voor het project om te beginnen elk twee auto’s in, waarvoor de eerste vier bedrijven hebben aangegeven er gebruik van te willen maken. Zodra er meer belangstelling is, komen er ook meet elektrische auto’s beschikbaar.

De autodealers zetten ook het deelfietsproject op dat in een volgende fase van het plan wordt geïntroduceerd. Bij ddr volgene stap, vertelt Marissen, komt ook een pasje beschikbaar. Daarmee kunnen dan alle onderdelen van het mobiliteitsplan worden afgerekend.

Startsein

Het startsein voor het mobiliteitsplan werd gistermiddag gegeven bij de afdeling Automotive & Logistiek van het Noorderpoort. Bijzondere gast daarbij was oud-Formule 1-coureur Rober Doornbos, die sprak over de link tussen autosport en duurzaamheid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.