Blokker staakt de overnamestrijd: het bedrijf zal de Hema niet overnemen

De toekomst van de Hema is onzeker, wie neemt het warenhuis over? Foto: AD

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van onder meer Blokker en Big Bazar, is niet langer in de race om de Hema over te nemen. Dat maakt het bedrijf zojuist bekend.

Aangezien het proces nog in volle gang is doet Mirage geen andere mededelingen op dit moment. ,,Mirage wenst de medewerkers van Hema veel succes bij het vinden van een nieuwe eigenaar waarmee zij verder kunnen bouwen aan de toekomst van dit mooie Hollandse merk’’, aldus het bedrijf in een verklaring.

Miljoenen verlies

CEO Michiel Witteveen maakte nog voor de deal tussen de Hema-directie en een groep schuldeisers bekend interesse te hebben in het warenhuis.

Ondanks het feit dat zijn Mirage Retail Group nog steeds miljoenen verlies lijdt (144 miljoen over 2019), zag Witteveen kansen om Hema over te nemen en het in Nederlandse handen te houden. ,,We hebben er voldoende middelen voor’’, zei Witteveen eerder.

Blokker vist opnieuw achter het net

Maandag is duidelijk geworden dat Blokker opnieuw achter het net vist. Ook in 2007 probeerde wijlen Jaap Blokker Hema in te lijven, maar die poging strandde doordat Blokker vond dat er te veel geld (ruim 1, 1 miljard euro) voor de winkelketen op tafel moest worden gelegd. 

Nu Mirage is afgevallen, gaat de strijd om de Hema onverminderd verder.

De nieuwe eigenaren zijn beleggers en willen de keten zo rap mogelijk verkopen. Andere overnamekandidaten zijn Ahold Delhaize en de Amerikaanse durfinvesteerders Parcom en Flacks Group. Ook de combinatie WeLoveHema-HouDeHema bracht vorige week een bod uit. Zij hebben zich aangesloten bij een van de biedende partijen, maar willen niet zeggen om wie het gaat.

menu