Brainscan wil mensen met depressie veel ellende besparen

Het Groninger investeringsfonds Carduso Capital stapt in Brainscan. Dit bedrijf ontwikkelt een nieuwe medische technologie om depressies sneller aan te tonen.

Jaarlijks krijgen alleen al in ons land 350.000 mensen te maken met depressies. De ziekte laat zich niet eenvoudig vaststellen. De klachten wijzen vaak op andere ziektes waardoor de aanpak van de depressie veelal later begint dan wenselijk is.

Veel ellende besparen

,,We hopen met onze aanpak de patiënten een hoop ellende te besparen’’, aldus Marc Meddens van de start-up Brainscan.

Door een vroege aanpak van depressiviteit kan veel arbeidsverzuim worden voorkomen en kan er worden bespaard op de kosten van verkeerde medicatie en therapie. ,,De maatschappelijke winst is in geld uitgedrukt giga’’, stelt hij.

Brainscan wil de komende drie jaar benutten om het product versneld in de markt te kunnen zetten, aldus Meddens.

Aandeelhouder

Voor deze kostbare fase heeft Carduso Capital een aandeel genomen in Brainscan. Door die geldinjectie stelde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een innovatiekrediet ter beschikking.

In ruil vestigt Brainscan zich eind dit jaar in Groningen. Er is in eerste instantie werk voor vier mensen, een aantal dat kan oplopen tot twaalf. Voor de wereldwijde introductie van het product verwacht Meddens in zee te gaan met een grote marktspeler.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.