Cabot Norit schrapt 56 banen, de meeste in Klazienaveen

Cabot Norit Nederland schrapt 56 van de ongeveer 280 arbeidsplaatsen.

De meeste banen verdwijnen bij de fabriek in Klazienaveen, bevestigt operations manager Marco Grimberg, maar hoeveel dat er exact zijn wil hij niet zeggen. De Drentse vestiging telt nu 140 medewerkers. Bij de fabriek in Zaandam en het hoofd- en verkoopkantoor in Amersfoort werken respectievelijk 90 en 50 personen. Ook daar gaan banen verloren.

Concurrentiepositie

Volgens Grimberg moet de fabrikant van actieve koolproducten zijn concurrentiepositie verbeteren om zijn levensvatbaarheid op de lange termijn veilig te stellen. Daartoe wordt het aantal producten teruggebracht en moet er efficiënter worden gewerkt.

Cabot Norit Nederland, voorheen Norit, is sinds 2012 onderdeel van de Amerikaanse Carbot Corporation. Dat is een wereldwijd actief producent van speciale chemicaliën. De Norit-fabriek in Klazienaveen werd bekend door de tabletjes tegen diarree die ze produceerde.

De Nederlandse vestigingen maken deel uit van de divisie Cabot Norit Activated Carbon. De zogeheten actieve kool die deze Cabot-tak levert, heeft een reeks van toepassingen, onder meer waterzuivering.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.