Colleges op bezoek bij Bodewes

De bestuurscolleges van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde hebben gisteren gezamenlijk een werkbezoek gebracht aan Royal Bodewes Shipyards in Hoogezand-Sappemeer.

Op de werf lieten de burgemeesters en wethouders zich informeren over de kansen en mogelijkheden van de scheepsbouw aan het Winschoterdiep. Johan Schouwenaar, directeur van Bodewes, meldde dat de werf tot 2019 orders heeft en meerdere in het verschiet heeft. Een zeer gunstig beeld in vergelijking met meerdere andere werven in ons land, aldus Schouwenaar.

De werf kent ook beperkingen op de huidige plaats. Verbreding en verdieping van het kanaal inclusief verbreding van de brugdoorgangen is wenselijk om in de toekomst grotere schepen te kunnen bouwen.

De gemeenten willen samen met de provincie Groningen onderzoeken welke maatregelen nodig zijn en hoe het onderwerp op de landelijke politieke agenda kan komen. De besprekingen verkeren in een nog verkennende fase, zo verzekerden de colleges.

Om een indruk te krijgen van de werkzaamheden volgde een rondleiding over de werf en een bezichtiging van de Arklow Valley die aan de kade wordt afgebouwd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.