De file voor het Suezkanaal dreigt erotiekwebshop EasyToys van EDC in Veendam een miljoenenstrop te bezorgen. Tientallen containers met seksspeeltjes zijn vertraagd.

Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Tientallen containers voor EasyToys

Achter het gestrande containerschip Ever Given is gestrand in het Suezkanaal liggen verschillende schepen vast. Op die schepen staan volgens de zegsman van EasyToys tientallen containers met seksspeeltjes die vanuit China op weg zijn naar Veendam.

In de Suezfile staan containers vast met verschillende ‘hardlopers’ van EasyToys, zoals de Womanizer. ‘We houden rekening met een flink effect, want dit kan nog weken duren’.

Storm en piraten

Volgens de woordvoerder is er een mogelijkheid om via Zuid-Afrika naar Europa te varen. Die tocht duurt langer. ‘Maar wat ook speelt is dat het er nogal schijnt te stormen en er bestaat angst voor piraterij’.

De schade kan serieus in de papieren lopen als de bestelling vast blijft staan tot Moederdag. ‘Normaal gesproken piekt de verkoop rond Moederdag’.

Hele keten vertraagd, schade kan in de miljoenen lopen

EasyToys houdt daarom rekening met een schadepost die in de miljoenen kan lopen. ‘De hele keten is vertraagd. De warenhuizen in China lopen zo ook vol. Vanwege corona waren containers al duurder geworden, de prijs zal nu verder stijgen. Dit gaat echt op langere termijn effect hebben’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
e-commerce