Curatoren Vrijbuiter denken nog week nodig te hebben

De curatoren hadden maandagavond tientallen biedingen binnen van partijen die bereid zijn de failliete kampeerketen De Vrijbuiter over te nemen. Over de inhoud viel nog weinig te zeggen.

Jan van Burg en Harm Jan Meijer (De Haan Advocaten) hoopten in de loop van de avond en misschien wel nacht een spreadsheet te vervaardigen waarin overzichtelijk de meest elemenataire onderdelen van de biedingen op een rijtje komen te staan. ,,Daarna overleggen we met de bank (ABN Amro, red.) die een prominente positie als schuldeiser heeft en gaan we met een selectie groep in gesprek’’, zegt Meijer.

De Waard-tenten

De biedingen zijn soms lastig te wegen, zo legt Meijer uit. Er zijn partijen die op alle vennootschapen bieden, inclusief De Waard-tenten. ,,Maar er zijn ook sommigen die alleen geïnteresseerd zijn in De Waard’’, vertelt hij. ,,Dan ga je kijken wat het meeste oplevert: een verkoop mét of zonder DeWaard. En misschien wil een partij die nu nog alles wil De Waard wel laten vallen. Het is complex.’’

Het gaat de curatoren om een zo hoog mogelijke opbrengst. ,,Dat zijn we verplicht aan de schuldeisers’’, zegt Van Burg, ,,maar we kijken wel degelijk naar de werkgelegenheid.’’ Er werken 300 mensen bij De Vrijbuiter, van wie 80 in vaste dienst.

Kandidaatkoper

De curatoren verwachten nog wel de hele week nodig te hebben voor er echt zaken kunnen worden gedaan met een kandidaatkoper. Meijer: ,,Je ziet nu al in de mails dat er veel mitsen en maren worden geuit en tegelijk worden nog veel vragen gesteld. Er is in elk geval veel begeleidend materiaal.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.