De Groot Installatietechniek groeit met grote overname naar bijna 700 werknemers

Foto: ANP/Koen Suyk

De Groot Installatietechniek in Emmen heeft een grote overname gedaan.

Het heeft alle activiteiten overgenomen van Elektravon, een bedrijf dat zich allround elektrotechnisch specialist noemt. Het heeft vestigingen in Breda en Naaldwijk en telt 160 medewerkers. De Groot telt nu 695 medewerkers. Daarnaast heeft het bedrijf 120 'inleners' aan het werk.

Het Drentse familiebedrijf legt zich toe op elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden, als mede op brandbeveiliging. Volgens algemeen directeur Marcel de Groot krijgt de onderneming door de overname een betere landelijke dekking, maar is ook de expertise van Elektravon interessant voor zijn bedrijf.

“Elektravon is een Elektrotechnisch installatiebedrijf met als vakdisciplines elektrotechniek, regeltechniek, besturingstechniek, beveiliging en service en onderhoud, maar ook tuinbouw. Een gebied waar we binnen Nederland nog niet gepositioneerd waren. Hierdoor past het uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf", aldus De Groot.

Volgens hem zullen klanten van Elektravon niets merken van de overname. ,,Doordat de vestigingen gehandhaafd blijven en we alle medewerkers overnemen, zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd werd, gewaarborgd blijven”, aldus de directeur.

Ook Elektravon, opgericht in 1959, is een familiebedrijf. De aandeelhouders besloten tot de verkoop omdat er binnen de familie geen geschikte kandidaten waren om het bedrijf in de toekomst te leiden.

De Groot bestaat bijna 55 jaar. Na de overname van Elektravon telt het dertien vestigingen in het land.

menu