Deens schip voor onderhoud windpark gedoopt in Eemshaven (al gaat dat niet helemaal vlekkeloos)

In de Eemshaven doopte Charlotte Pedie van de Deense windturbinebouwer MHI Vestas Offshore Wind woensdag de Esvagt Albert Betz.

Het schip wordt ingezet voor onderhoud en ondersteuning van het grote windmolenpark Deutsche Bucht een dikke honderd kilometer boven de Eemshaven.

Eemshaven perfecte uitvalsbasis

Volgens Keld Kristensen van MHI Vestas is de Eemshaven de perfecte uitvalsbasis voor de Albert Betz. ,,Geografisch ligt de haven gunstig, daarnaast is de Eemshaven prima uitgerust voor ons schip.”

loading

Krachtigste turbines

Windmolenpark Deutsche Bucht bevat op dit moment de krachtigste turbines van Duitsland. De turbines zijn gebouwd door Vestas. Het park wordt geexploiteerd door het Duitse Northland Power Europe. Het kan genoeg energie leveren om 328.000 huizen van stroom te voorzien.

Volgens Kristensen gaat het Deense bedrijf Esvagt de Albert Betz een week lang testen. Binnen twee weken vaart het voor het eerst richting Deutsche Bucht.

Bioscoop en fitness aan boord

De Albert Betz is gebouwd in Bilbao. De bemanning werkt volgens diensten van twee weken op, twee weken af. Aan boord is een cinema en fitnessruimte.

menu