Dit zijn de vijf Groningse start-ups in de Fast 50

Payt was zelfs al hoofdsponsor van FC Groningen. SportphotoAgency

Er zijn vijf start-ups uit Groningen genomineerd voor de Fast 50, de nationale ranglijst van snelgroeiende start-ups. De definitieve rangschikking wordt in oktober bekend.

Een van de vijf genomineerden is al tamelijk bekend, want het was de laatste jaren hoofdsponsor van FC Groningen. Het gaat om Payt, dat gespecialiseerd is in cloudsoftware voor debiteurenbeheer. De andere kandidaten zijn: Appwiki (helpt bedrijven software kiezen), Nova Incasso (incasso en debiteurenbeheer), Parkos (regelt parkeerplaatsen bij vliegvelden) en Simplicate (software voor efficiënte bedrijfsprocessen). Cloud++ uit Joure (helpt bedrijven de cloud in) is de enige andere noordelijke genomineerde.

Amsterdam domineert

De lijst van Fast 50 wordt gedomineerd door Amsterdamse start-ups. Liefst 24 komen er uit de hoofdstad. Een paar jaar geleden was Amsterdam ook de stad met de meeste genomineerden voor deze prijs, maar kwamen er uit Groningen meer kandidaten dan nu. Bekende namen uit die tijd zijn Catawiki, Belsimpel en Voys. Groningen is nog steeds tweede in het klassement, voor Utrecht met vier genomineerden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu