Dit zijn de noorderlingen in de Quote Top 100 van jonge miljonairs

Nog geen 40 jaar oud. Maar al een vermogen opgebouwd van minimaal 10 miljoen. ‘En zonder hulp van papa’, zegt zakenblad Quote dat deze week met de top 100 van jonge miljonairs komt. Wij zochten alvast uit welke noorderlingen er in de lijst staan.

Deze donderdag maakt Quote de top 100 jonge miljonairs bekend. Deze noordelijke ondernemers hebben zich verzerkerd van een plek op de lijst.

Nieuw op 100: Mark Vletter

Nieuw binnen op plek 100 is Mark Vletter uit Groningen. Zijn Voys introduceerde telefonie in de cloud, Vletters Spindle levert de technologie die deze manier van bellen mogelijk maakt.

Vletter heeft niks met geld, zegt hij tegen Quote: ,,Niet relevant.’’

58: Marco Dompeling

Leeuwarder Marco Dompeling staat op de 58e plek met een vermogen dat volgens Quote 15 miljoen bedraagt. Zijn Level23 levert leuke dingen voor telefoons.

53: Sébastian Monteban

Een tweede nieuwe noordelijke binnenkomer op plek 53 is Sébastian Monteban. Met zijn Groningse bedrijf Brandfield verkoopt Monteban sieraden, horloges. De teller van zijn vermogen stokt volgens Quote op 16 miljoen.

40 en 41: bovenkant middenmoot: Jeroen en Jeroen

Iets hoger staan Jeroen en Jeroen. Van het eveneens Groningse Belsimpel. Ze bezetten de plaatsen 40 en 41 met een vermogen van 20 miljoen. Met hun telefoonproducten doorbraken Jeroen Doorenbos en Jeroen Elkhuizen in 2017 de grens van 200 miljoen omzet.

Vorig jaar bedroeg de omzet meer dan 300 miljoen. En ze gaan verder. Belsimpel slaat de vleugels uit. Eind dit jaar gaat het bedrijf de buitenlandse markt op.

35: Ben Woldring

Het is nog net middenmoot. Net iets erboven staat Groninger Ben Woldring van Bencom. Op plek 35 staat de prijzenvergelijker met een geschat vermogen van 24 miljoen. Woldring is de op een na hoogste genoteerde noorderling.

28: Doutzen Kroes

Voorzover je Doutzen Kroes nog noorderling kunt noemen. Het vermogen van de geboren Friezin wordt geschat op 30 miljoen en daarmee staat ze op plek 28.

Haar deal met L’Oreal leverde haar vorig jaar 7,5 miljoen op, baseert Quote zich op zakenblad Forbes.

Bekende Nederlanders

Op de lijst van Quote staan naast Kroes meer bekende Nederlanders. Op plek 70 staat bijvoorbeeld zanger/presentator Jan Smit, goed voor 13 miljoen.

DJ Martin Garrix is op plek 29 goed voor een slordige 28 miljoen.

Kinderspel

Het zijn bedragen om van te dromen, maar tegelijkertijd kinderspel voor de nummer 1 op de lijst van Quote. Dat is Stijn Koster (Capelle aan den IJssel). Hij is goed voor 150 miljoen, schat Quote.

De hele lijst is donderdag te zien in Quote. Nu al lezen kan ook, via Blendle.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.