Drentse onderneemster stoomt mensen klaar voor een baan in de IT

De Drentse ondernemer Diem Do (32) stampte in anderhalf jaar tijd vijf vestigingen van CodeGorilla uit de grond. Het bedrijf stoomt mensen zonder werk in een paar maanden klaar voor een baan in de IT-sector. Donderdag hoort Do of ze met haar sociale onderneming de landelijke TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 wint.

De stilte is het eerste wat opvalt als je de tweede verdieping van het kantoorpand aan het Groninger Kwinkenplein binnenstapt. In een grote ruimte werken zo’n twintig jongens en mannen aan witte vergadertafels in opperste concentratie op hun laptops. Sommigen hebben een koptelefoon op. Allemaal zijn ze donker gekleed. Vanuit een hoek van de zaal met uitzicht op de Grote Markt kijkt een levensgrote knuffelgorilla ogenschijnlijk geïnteresseerd toe. Af en toe wordt er zachtjes overlegd. Het is duidelijk: het programmeer-bootcamp waaraan deze trainees deelnemen is een serieuze zaak.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.