Eiwitten Ter Apelkanaal gaan de wereld over

De uitbreiding van Dutch Collagen Production gaat vooral de hoogte in.

De groei die eiwitproducent DCP in Ter Apelkanaal doormaakt is enorm. In acht jaar tijd verdubbelt het bedrijf voor de tweede keer de productiecapaciteit.

In koelkasten overal op de wereld is het product van Dutch Collagen Production te vinden. De eiwitten uit Ter Apelkanaal zijn verwerkt als ingrediënt in voedingsmiddelen als vleeswaren, soepen en sausen.

Opslagruimte met voorraad voor export

In de opslagruimte van het bedrijf staat de voorraad gereed voor de export. ,,Dit gaat naar China, die ernaast naar de Filipijnen. ‘’

Jacques ten Kate is telg van het familiebedrijf Ten Kate dat op steenworp afstand van DCP dierlijke vetten verwerkt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Via KLM naar familiebedrijf

Na een loopbaan bij de KLM komt Ten Kate rond de eeuwwisseling in dienst van het familiebedrijf. Tien jaar later besluit hij voor zichzelf te beginnen.

Samen met een parter ontdekt ten Kate een manier om uit dierlijke bijproducten hoogwaardige eiwitten te winnen op een innovatieve manier. ,,Deze hoogwaardige eiwitten zijn geschikt voor menselijk consumptie.’’

Een proeffabriek in Duitsland levert dusdanig positieve reacties op dat Ten Kate in 2011 besluit een fabriek te bouwen. In Ter Apelkanaal. ,,Vanwege de aansluiting met Avebe voor stoom, stroom en watervoorzieningen en de toen nog bestaande Investeringspremieregeling.’’

Het industriële ei in de gehaktbal

Het eiwit dat DCP produceert is natuurlijk, het heeft geen e-nummer. Het heeft een emulgerend en verbinden vermogen. ,,Als mensen me vragen wat we nu precies maken, zeg ik wel eens het industriële ei in de gehaktbal. Vlees heeft vaak een bindmiddel nodig. Ons eiwit verricht die functie. Een bijkomend voordeel is dat je bijproducten van het dier volledig gebruikt.

Als Ten Kate de voedingsmiddelenindustrie voor zich heeft gewonnen, gaat het hard. In 2015 wordt de productie verdubbeld. Er komt een tweede walsdroger, waardoor de productie kan worden opgeschroefd naar drie miljoen kilo.

Slagvaardig blijven

De productie groeit, de wereldwijde vraag ook. ,,We draaien in de fabriek 24 uur per dag, zeven dagen per week. Er werken hier nu twintig mensen. Toch willen we de slagvaardigheid van een kleine onderneming niet verliezen. We willen flexibel kunnen zijn. We verpakken in zakken van 20 kilogram, maar als er een klant komt die zakken van 6 kilo wil, willen we dat ook kunnen leveren.’’

Om aan de toenemende vraag tegemoet te kunnen komen, moet DCP opnieuw uitbreiden. In oppervlakte komt er niet zo’n heel groot gebouw bij, 120 vierkante meter ongeveer. In de hoogte is het een ander verhaal. Het geraamte van de uitbreiding is er al, 11 meter hoog. ,,Daar komt nog eens 18 meter bovenop’’, zegt Ten Kate. ,,Die ruimte biedt aan de nieuwe droger.’’

Corona

Waar de vraag geen probleem is, kan er aan de grondstoffenkant wel een knelpunt ontstaan door de coronacrisis. ,,We werken vooral met rundhuiden. Die halen we uit heel Europa. Het rundvlees wordt vooral veel gegeten in restaurants en die zijn nu dicht. Dat betekent ook dat er minder geslacht wordt. We hebben goede contacten met leveranciers en kunnen daardoor vooruit. Maar we gaan het op termijn zeker voelen.’’

Pluspunt is wel dat de nieuwe droger een zogeheten sproeidroger is. ,,Dat biedt ons de kans te kijken naar andere grondstoffen. We kunnen bijvoorbeeld kijken of we eiwitten uit plantaardige grondstoffen kunnen halen.’’

menu