Emmen levert met CuRe opnieuw beste Drentse start-up

Mike de Lange van CuRe (links van gespreksleider Jort Kelder) overtuigt de jury. Foto: Guido Hansman

Na BMTEC in 2019 komt de beste Drentse start-up van 2020 opnieuw uit Emmen. CuRe Technology, dat recyclen van plastic nagenoeg tot kunst heeft verheven mag de titel een jaar dragen.

De technologie van CuRe trekt wereldwijd aandacht, zegt Mike de Lange tijdens de finale van Drentse start-up. Meer dan 200 bedrijven hebben belangstelling getoond. Vorig jaar sloten de Emmenaren een partnerschap met Coca-Cola.

Proeffabriek wordt echte fabriek

In Emmen heeft CuRe een proeffabriek staan. De bedoeling is in 2023 een fabriek te bouwen, eveneens in Emmen. Het bijzondere aan de technologie van CuRe is dat ook vervuild en gekleurd plastic gerecycled kan worden.

De enorme berg plastic afval die jaarlijks wereldwijd wordt geproduceerd is in de ogen van De Lange een bron van grondstoffen. ,,Grondstoffen die wij zo kunnen behandelen dat er een nieuw hoogwaardig product van gemaakt kan worden.’’

Drentse start-up

De competitie beste Drentse start-up is de afgelopen weken gehouden onder de vleugels van Young Business Award. YBA leverde twee weken geleden ook een Drentse succesje op. Het oorspronkelijk uit Assen afkomstige CodeSandbox werd gekroond tot beste start-up van Nederland.

In de finale van Drentse start-up had CuRe forse concurrentie van Spacetime Layers (interactieve plattegronden) en OWNER (software-ontwikkelaar voor vastgoed).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Startups
Emmen