Engie-personeel ontslagen; beraad over nieuwe acties

FNV Metaal en CNV Vakmensen beraden zich op nieuwe acties bij technisch dienstverlener Engie (dat voorheen Cofely Noord heette).

Ofschoon er nog geen sociaal plan is voor de reorganisatie waarbij 120 banen worden geschrapt, is 65 werknemers ontslag aangezegd. Volgens Marijke Eggengoor van de FNV en Wilko Niejenhuis van de CNV kwam de aanzegging niet onverwacht.

De directie had met de ondernemingsraad afgesproken dat na 2 april bekend zou worden gemaakt wie er moeten vertrekken. De vakbonden hebben de werknemers die weg moeten juridische bijstand aangeboden.

Engie heeft vestigingen in Farmsum, Leeuwarden, Nieuwe Pekela, Roden, Groningen, Emmen, Zwolle en Hengelo. FNV en CNV hielden al diverse keren een staking om van Engie een beter sociaal plan af te dwingen. De strijd gaat vooral over de hoogte van de ontslagvergoeding. Engie houdt vast aan de wettelijk vastgelegde transitievergoeding van 76.000 euro, de vakbonden vinden dat niet voldoende.

Dinsdagavond vindt de laatste ledenraadpleging plaats. Na die consultatie besluit het actiecomite van werknemers met de bonden over de vervolgstappen.

Engie was dinsdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.