Groninger Willem Straat beste jonge ondernemer

De Martiniplaza in Groningen vormde woensdag het decor van ‘De dag van de ondernemer’. Op het programma onder meer de uitreiking van de Jonge Ondernemers Prijs en de presentatie van de noordelijke Innovatiemonitor.

Willem Straat (34) van het bedrijf Keypro Housing in Groningen heeft de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) van het Noorden 2016 gewonnen. Dat werd woensdag bekend tijdens de ‘Dag van de ondernemer’ in de Martiniplaza in Groningen. Behalve een beker die hij kreeg uitgereikt door de Groningse wethouder Joost van Keulen, won hij een reis naar Silicon Valley.

Keypro Housing

De kernactiviteit van Keypro Housing is de verhuur van meubilair. Met zijn compagnon Jurian Zijlstra (42 en daarmee te oud om mee te dingen naar de prijs) kwam hij vijf jaar geleden op het idee voor het bedrijf doordat als gevolg van de economische crsis zo veel appartementen leeg stonden. De ondernemers huurden de leegstaande woningen, richtten ze in en verhuurden ze door aan expats. Dat waren op dat moment vooral buitenlanders die werkten aan de energiecentrales in de Eemshaven.

Inmiddels verhuurt Keypro ook meubels aan onder meer zorginstellingen en de COA, die de opvang van asielzoekers regelt. Een andere activiteit is verkoopstyling: een huis zo inrichten dat het wordt verkocht.

Innovatie Award

Aan de verkiezing was een lang traject vooraf gegaan. De negen laatste kandidaten werden in mei danig op de proef gesteld. Ze moesten niet alleen hun ondernemerskwaliteiten tonen, maar ook een dag lang allerlei andere vaardigheden zoals schilderen, abseilen en wandklimmen.

Met Straat behoorden Mike Lubben van Goedkopekoffiebekers.nl in Baflo en Bartele Holtrop van het ‘natuurlijk’ landbouwbedrijf Boer Bart uit Rotstergaast tot de drie laatste kandidaten. De laatste ging niet weg met lege handen. Hij won de Innovatie Award van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Dat levert hem hulp en adviezen op bij de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf ter waarde van 3000 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.