Gronings alternatief voor paneermeel in Innovatie Top 100

ORFI-Food in Groningen bezet de 34ste plaats in de MKB Innovatie Top 100. Het bedrijf heeft met zijn Vega-coating een alternatief ontwikkeld voor traditioneel paneermeel.

ORFI-Food maakt zijn Vega-coating van aardappelen, groenten en fruit. Het product is glutenvrij, bevat geen e-nummers, heeft een hogere voedingswaarde dan paneermeel van brood en neemt volgens ondernemer Rien Vervoort(65) 20 procent minder vet op.

De ondernemer ziet vooral kansen in de snackwereld, vis- en vleesindustrie. Het bedrijf heeft inmiddels vier afnemers gecontracteerd. De productie moet nog op gang komen. Veendam en Leek zijn in beeld als mogelijke vestigingslocaties.

De Innovatie Top 100 kent nog vierbedrijven uit de provincie Groningen te weten MDS in Haren (40, neus-tubes), Stopaq in Stadskanaal (51, zelfherstellende coating), Hulst Innovatie in Westeremden (56, tegelijk voeren en melken van koeien) en United Care Products in Groningen (61, innovatieve tillift). Op de innovatielijst staan geen Drentse bedrijven.

Yoni.care uit Amsterdam is uitgeroepen tot winnaar. Dit bedrijf produceert milieuvriendelijk maandverband.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.