Grootste verlies ooit voor Blokker

Blokker Holding is vorig jaar nog dieper in de rode cijfers beland.

Het winkelconcern, met verschillende vestigingen in het Noorden, had te maken met hoge kosten vanwege de ontmanteling van het winkelconcern. Maar ook de prestaties van de winkelketens vielen weer tegen.

Blokker sluit winkels, 1900 banen verdwijnen
Lees verder

Blokker Holding zag zijn verliezen vorig jaar oplopen tot 344 miljoen euro, tegenover 180 miljoen euro in 2016. Ruim de helft van het verlies kwam voor rekening van de grootscheepse reorganisatie.

De opbrengsten daalden bij Blokker Holding van bijna 2 miljard euro naar circa 1,6 miljard euro. Die daling is grotendeels te verklaren door winkelsluitingen en het wegvallen van de verkochte ketens.

Het familiebedrijf zette vorig jaar een grondige koerswijziging die in feite neerkwam op een opheffing van het concern. Het verkocht winkelketens als Xenos en Intertoys, sloot honderden winkels en schrapte bijna 2000 banen. 

Tegenvaller

Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, Blokker, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten. Maar Blokker Holding moest vandaag ook toegeven dat de commerciële resultaten vorig jaar tegenvielen. Wel werden in het laatste kwartaal van 2017 de eerste positieve tekenen van de nieuwe strategie zichtbaar, stelt Blokker. Het bezoek aan de winkels zou weer toenemen.

‘Bij Blokker kun je lekker een beetje rondkijken’
Lees verder

De uitvoering van de nieuwe strategie ligt op schema, aldus Blokker Holding, ondanks het grootste verlies ooit. De onderneming noemt de financiële basis 'sterk', onder meer met een kredietlijn van bijna een half miljard euro. De aandeelhouders en de raad van commissarissen bevestigen dan ook het vertrouwen, aldus het concern.

'Turbulent jaar'

Financieel topman Jeroen Visser omschreef 2017 als 'een turbulent jaar'.  Ondanks de voorzichtige tekenen van herstel zal het winkelbedrijf ook dit jaar nog niet uit de rode cijfers komen, voorspelt Michiel Witteveen, de waarnemend topman die de onlangs wegens 'verschil van inzicht' vertrokken Casper Meijer opvolgde.  ,,De reorganisaties die we vorig jaar hebben aangekondigd, zijn wat ons betreft voltooid. Wij verwachten de komende tijd geen verandering van een dergelijke omvang'', laat hij weten. 

'Blokker is ingehaald door Action'
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.