Hanzevast verkoopt duikschip aan Boskalis

Maritiem dienstverlener Boskalis heeft duikondersteuningsvaartuig Constructor overgenomen van beleggingsmaatschappij Hanzevast. Met de deal is 36 miljoen euro gemoeid.

De Constructor wordt door Boskalis ingezet bij onder- en bovenwater werkzaamheden voor de offshore-industrie. Het schip werd al sinds 2011 gehuurd van Hanzevast. Het contract zou tot 2020 dienen.

Met de verkoop van het schip wordt dit negen jaar oude investeringsfonds van Hanzevast in Gromningen beëindigd. Directeur Gijs Elting is tevreden met het netto-resultaat van 120 procent ofwel circa 12 procent per jaar. ,,Voor de 240 particuliere beleggers betekent dit een goede afsluiting van hun investering”, zegt hij.

Het schip is in 2008 in opdracht van Hanzevast gebouwd op de Japanse werf Niigata Shipbuilding. De Constructor beschikt over uiterst moderne apparatuur en kan met een lengte van 76 m, breedte van 18m en diepgang van 4,5 m zowel grote boorplatforms als kleine installaties in de Noordzee bedienen.

Het schip biedt accommodatie aan maximaal 70 opvarenden. Daarnaast heeft het een speciaal verblijf waar duikers maximaal 28 dagen bovenwater kunnen leven onder dezelfde druk als op de zeebodem. Hierdoor is langdurige decompressie na een duik niet meer noodzakelijk om decompressieziekte te voorkomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.