Henisol op rand afgrond

EMMEN Henisol Insulation in Emmen heeft uitstel van betaling gekregen. Bewindvoerder Jan Maarten Pol hoopt nog deze week via een doorstart 150 banen te redden.

Het in 2010 opgerichte Henisol Insulation houdt zich bezig met steigerbouw, isolatie en brandveiligheid in en rond bedrijfspanden. Tot de klantenkring behoren onder meer multinationals. Er werken 75 mensen in vaste dienst en hetzelfde aantal via payroll- en uitzendorganisaties, aldus Pol, verbonden aan Axio Advocaten in Assen.

Het bedrijf heeft vorige week surseance aangevraagd voor zes vennootschappen – het in Meppen gevestigde bedrijf blijft buiten schot – nadat de huisbankier de geldkraan had dichtgedraaid. Het uitstel van betaling moest het bedrijf en eigenaar Arie Bouma vooral tijd bieden om zich te beraden op de toekomst.

Volgens Pol lijkt een faillissement onvermijdelijk. Reden voor hem om de afgelopen dagen zich vooral te richten op een doorstart van Henisol. Er heeft zich daarvoor al een serieuze partij gemeld. Pol hoopt dat de onderhandelingen nog deze week tot resultaat zullen leiden. Het is zowel voor het personeel als voor de klanten van het bedrijf van belang dat het bedrijf doordraait. Ook in geval van verkoop zal het bedrijf zelf bankroet worden verklaard.

Vanwege de jongste onderhandelingen heeft het onderzoek naar de oorzaken van de geldproblemen geen prioriteit gehad, verklaart Pol. Een van de oorzaken zou gelegen zijn in rechtszaken over het schenden van een concurrentiebeding. Pol: ,,Die zaken zouden veel tijd, geld en energie hebben gevraagd. Mijn ervaring is echter dat bij surseance vaak om meer oorzaken gaat.’’

Henisol won in 2012 de MKB Ondernemersprijs Zuidoost-Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.