Imagine Run komend seizoen op shirt FC Groningen

Het Groningse loop- en wandelinitiatief Imagine Run siert komend seizoen het shirt van FC Groningen. Oprichters Edwin Kuipers en Jacques de Krom bereikten met de club overeenstemming dat de naam in ieder geval tot de winterstop op de shirts van de FC staat.

Onderdeel van de deal is dat Imagine Run het hele seizoen prijkt op de shirts van de jeugdelftallen. ,,Het is voor ons een unieke kans om onze naamsbekendheid te vergroten in de stadions en via televisiezenders’’, zegt De Krom.

Loopapp

Imagine Run wil mensen in beweging krijgen en ontwikkelde een wandel- en loopapp die anders is dan andere omdat je vooraf aangeeft hoeveel kilometer je wilt lopen. De app genereert vervolgens drie mogelijke routes. Ronde routes, ze beginnen en eindigen bij je eigen voordeur.

Wereldwijd evenement

Aan de app is een wereldwijd evenement gekoppeld. Imagine Run wil bereiken dat 29 september zoveel mogelijk mensen op pad gaan. De start is bij de voordeur, de finish ook.

Deelnemers starten op hetzelfde tijdstip, loggen in op de app. Ze krijgen een startnummer en shirt en zijn zo herkenbaar als Imagine Run-loper.

De datum van 29 september is niet zomaar gekozen het is die dag Wereld Hart Dag. Imagine Run en de Nederlandse Hartstichting sloten onlangs een samenwerkingsovereenkomst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.